Koncert med Nikolaj Hess, Palle Mikkelborg…

En fugl synger om et projektet med Nikolaj Hess og Underholdningsorkesteret med Cæcilie Balling som solist i violinkoncerten sammen med Mikkel Hess på trommer og hvor man også kommer til at høre Hess/AC/Hess Spacelab sammen med Underholdningsorkesteret i første afdeling.
Derudover kommer Palle Mikkelborg som solist i anden afdeling. Det hele skrevet af Nikolaj Hess.
En koncert i DR’s gamle koncertsal den 3.Juli 2021. (Rosenørns Allé 22 – 1970 Frederiksberg C)
Spacelab, den dybt sammenspillede, tranceskabende supertrio med Nikolaj Hess virtuose og hjertesmeltende klaverspil i front, er her i samarbejde med Underholdningsorkesteret med Cæcilie Balling. De præsenterer et smukt og spillevende sammensat repertoire, med kreative bearbejdninger af Hess’ originale kompositioner fra den klassiske verden og med afstikkere til jazzkomponister som Duke Ellington – samlet i smeltediglen mellem jazz, nordisk, folklore og klassisk. Hold øje her: DKDM


Hess’s mangeårige arbejde med strygere og projektets drøm om et ligeværdigt møde mellem de to verdener, og en sammensmeltning og fornyelse gennem et nuancerede lydbillede af jazztrioens rytmiske og improviserende elementer i et sammenhængende værk med en gennemgående nerve. Besætningens muligheder forstærkes og integreres og finder nye spændende veje i kombinationen af de forskellige musikalske universer der mødes.

LINE UP:


Nikolaj Hess flygel

Anders AC Christensen bas

Mikkel Hess trommer

Cæcilie Balling violin

Palle Mikkelborg Trompet

Hess har udforsket strygeorkesterets harmoniske, melodiske og klanglige muligheder og udforsket hvordan det kan integreres med den personlige sound og særlige melodiske, rytmiske og improviserende understrøm, som han og Spacelab både har og konstant udvikler og forfiner.

Skal du ind og høre det ?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *