Restauration “historie & sjæl”

Ældre instrumenter er unikt bygget og har deres egen individuelle charme, personlighed og ydeevne
og træets kvalitet er ofte en af ​​hovedårsagerne til, at et ældre klaver stadig har en værdi.

Det originale instrument

Da instrumentet blev fremstillet, var det anvendte træ allerede tørret og lagret i 10 år til 20 år, måske længere, før det overhovedet blev skåret i mindre stykker og brugt i produktionen
Dengang brugte man længere tid på, at lade træet vokse naturligt inden fældning. Efter fældning, lod man træet tørre ordentligt ud og på en naturlig måde – i træets eget tempo – uden tørreovne, som mange fabrikanter benytter sig af i dag.

Den oprindelige gode kvalitet af træ og naturlige måde at tørre træet på, er det der giver instrumentet den gode  lyd og resonans.

Dengang blev Instrumenterne, stort set alle, bygget udelukkende ved håndkraft og man byggede for, at de skulle holde i mange år. Grundet denne tilgang til konstruktionen er lydkvaliteten i ældre instrumenter ofte markant bedre, når vi taler om sjæl og personlighed.
Det er klart at der er sket en teknologisk udvikling de sidste 100 år, som har bidraget til at klaverer og flygler teknisket set, er betydeligt bedre i dag end den de var for 100 år siden, men måske mangler lidt af den gamle charme og sjæl. Måske er det lige netop denne kombination der retfærdiggøre en restauration i dag. Vi lever lige nu i en tid hvor vi smider ud og køber nyt hele tiden og det har desværre den konsekvens for instrumenterne, at vi skal op i en meget dyr og høj kvalitet, såsom Steinway, Bösendorfer og Fazioli for, at komme i nærheden af noget der har rigtig sjæl og klang.


Den optimale løsning opstår, når vi kombinere disse to verdener og bygger gammelt om med moderne teknologi og nytænkning.


Restaurering

Overvejer du en restaurering?

Hvis du overvejer at få dit instrument restaureret eller repareret, så skriv evt. en mail til mig, gerne med billeder. Fortæl lidt om instrumentet og de ønsker du har. 
Jeg prioriterer kvalitet, grundighed og detalje.

Alle mine ydelser foregår altid med opdateret viden og er individuelt tilpasset til lige netop dit instrument og dine behov. Hvad enten det drejer sig om en restaurering eller en reparation, så bliver det altid gjort med ejeren/pianisten for øje og i tankerne. 

Har du behov for
service?


PianoService.DK sætter en stor ære i, at servicere på et professionelt og personligt plan.
Derfor er det essentielt for os, at du som kunde altid føler dig i trygge hænder.