Hjem » Klaver

Klaver


Et klaver er et af de mest komplicerede musikinstrumenter, der nogensinde er bygget, bestående af tusindvis af bevægelige dele, der ofte kræver reparation, justering eller udskiftning. Klik lyde, summen og tangenter der hænger eller sidder fast, er nogle af de mest almindelige problemer, jeg ser. I mange tilfælde kan jeg løse disse typer problemer under stemningen og ofte uden ekstra omkostninger.
Uanset hvad problemet er med dit klaver, så giv mig et kald eller bestil en service og jeg kommer ud og løser det.

klaver mekanik
klaver service

Klaveret gennem tiderne

Klaveret har udviklet sig i gennem tiderne, men i løbet af 1800 tallet, påvirket af musikalske tendenser i den romantiske musikalder, blev innovationer som støbejernsrammen til, hvilket tillod meget større strenge spænding, som resulterede i at både klaverer og flygler fik en mere kraftfuld lyd med en længere opretholdelse og rigere tone..

I det 19. århundrede spillede en families klaver samme rolle som en radio eller fonograf spillede i det tyvende århundrede; da en familie fra det 19. århundrede ønskede at høre et nyligt udgivet musikalsk stykke eller symfoni, kunne de høre det ved at have et familiemedlem spille det på klaveret. Under det nittende århundrede producerede musikforlag mange musikalske værker i arrangementer for klaver, så musikelskere kunne spille og høre de populære stykker i deres hjem.

Hvor bruges et klaver

Klaveret er udbredt i klassisk, jazz, traditionel og populær musik til solo og ensemble forestillinger, akkompagnement og til komponering, sangskrivning. Klaveret er meget
tungt og dermed ikke så mobilt og desuden dyrt i sammenligning med andre almindeligt anvendte akkompagnementsinstrumenter som fks. en akustisk guitar, men dets musikalske alsidighed og brede toneområde og evne til at spille akkorder med op til 10 toner og to eller flere uafhængige musikalske linjer på samme tid og dets store tilgængelighed i præstations steder, skoler, øvelokaler og forsamlingssteder, har gjort det til en af ​​den vestlige verdens mest kendte musikinstrumenter.


Fremtiden

Med teknologiske fremskridt er der sidenhen også udviklet forstærkede elektriske klaverer og gode samplinger til musik software , men de har endnu  ikke kunnet udkonkurrere det akustiske klaver og kommer nok heller aldrig til det.