Historien bag om Smith’s PianoService


Hvordan startede det?

Mit navn er Mikkel Smith, jeg er 2. generations pianotekniker efter min far Sv. Aage (1933-2007), som jeg bla. også stod i mesterlære hos.
Efter endt læretid fik jeg arbejde som pianotekniker i Bredgade i hjertet af København, hvor jeg var i 6 år, hos det dengang velrenommeret firma , “Bach Klaver & Flygler” .
Derefter studeret jeg hos Bösendorfer i Wien samt fik en tæt relation til den gamle værkfører fra Hornung & Møller, Erik Christensen (1925 – 2020).
Erik lærte mig meget om det gamle piano håndværk og i 2002 startede jeg mit eget firma – “Smith’s PianoService” alias “PianoService DK”.

Jeg har aftjent min værnepligt ved Den Kongelige Livgarde , hvor jeg også  efterfølgende blev ansat til at  undervise i Den Kongelige Livgardes Tambourkorps .
Jeg har desuden en 4 årig musikuddannelse fra
Berklee College Of Music” i Boston USA.

Lidt om musik, passion og arbejde

Jeg er født og opvokset i det Københavnske musikliv med div musik jobs og arrangementer, så musik og lyd ikke kun et arbejde for mig, men en dyb passion som jeg har haft så længe jeg kan huske. Der går, og har aldrig gået en dag uden musik siden jeg var ganske lille.Dansk Håndværk

Danmark har/havde en stolt klaverbygger tradition, som desværre har det hårdt i disse tider. Næsten et helt klaverhåndværk er forsvundet over de sidste 50 år, Bla. Hornung & Møller, 1827 – 1972, Hindsberg 1853 – 1974, Søren Jensen 1893 -1921, Herman N Petersen 1849-1930, Andreas Christensen 1912 – 1982, Brødrene Jørgensen 1913-1978 og mange flere.


Smith’s PianoService lægger stor vægt på, at genoplive og opretholde denne stolte klaverbygger tradition ved at støtte ligesindet danske pianoteknikere, som bygger og restaurere flygler og klaverer her i Danmark.

Ét seriøst firma, Smith’s PianoService

Jeg er stolt af, at have skabt Smith’s PianoService og en ydelse, som indtil nu har serviceret over 3000 kunder, både i Danmark og udlandet.
Bla.
Bob Dylan, Keith Jarrett, Sting, Randy Newman, Eliane Elias, Brad Mehldau, Kenny Werner, Sonny Rollins, Diana Krall, Chick Corea, Anne Sofie von Otter, Joshua Redman, Ole Koch Hansen, Robert Kulek, Nikolaj Hess, Katrine Gislinge, Tania Maria, Steve Gadd, Brian Blade and The Fellowship Band , Nikolaj Znaider, Fin Ziegler, og mange andre.

Bliv opdateret med gode tilbud via denne mailingliste.

Tilmeld dig nyhedsbrevet her!

“Livet er for kort til dårlige instrumenter.”

-Mikkel Smith

Der er noget mellem himmel og jord som vi ikke rigtig ved hvad er, men det handler, med garanti, om noget der snakker til vores sjæl. Af samme grund tror jeg, at det akustiske piano stadig lever i bedste velgående og, at alle pianister stadig vælger det akustiske klaver, fremfor El-klaveret, hvis de får valget..” — Mikkel Smith


Jeg takker for din interesse for  PianoService.Dk og håber, at denne hjemmeside kan hjælpe dig.