Køb & Salg “tryghed & sikkerhed”

Uanset om du står og skal købe eller sælge , så er der her på siden lidt gode råd og vejledning du kan benytte dig af. PianoService DK står selvfølgelig til din rådighed..

Grundlæggende ting at holde øje med

  • Stemt / ustemt rodet eller jævn og historik
  • Nagler og stemme holdbarhed
  • Kassen og overflade finishen.
  • Tastatur og mekanik herunder: hammere, repetition, tangenter og mekanikramme
  • Undersiden herunder: sangbunden, strenge og stég.
  • Stemmeblok, jernramme, dæmpere og pedal system.
  • En undersøgelse af den generelle tilstand, strukturelle integritet og anvendelighed.

Køb aldrig nogensinde et billigt klaver uden, at spille på det først, da det hurtigt kan blive et lotteri. Højere kvalitets modeller er mere konsekvente, men det er stadig muligt at komme galt af sted.

Lidt gode råd i forbindelse med salg eller køb


Privat salg og køb

Hvad er en salg og købsvurdering?

Salgsvurderingen er beregnet til dig, hvis du står og skal købe eller sælge et klaver eller flygel.

Vurderingen kan hjælpe dig med at bestemme den aktuelle markedsværdi for dit klaver/flygel – eller hvis du blot har brug for et groft skøn over, hvor meget dit instrument er værd. En vurdering vil give dig et godt udgangspunkt og mere viden, uanset om du er køber eller sælger.

Til tider kan du have brug for en skriftlig vurdering for, at bevise værdien af ​​dit klaver / flygel som for eksempel ved  forsikring, dødsbo oa.. Desuden kan en vurdering også hjælpe dig til ikke at sælge dit klaver/flygel for billigt eller det modsatte, nemlig at betale for meget for et.


Køb af brugt

Skal jeg købe et brugt klaver/flygel uden at se det først?

Køb aldrig nogensinde et billigt klaver uden, at spille på det først, da det hurtigt kan blive et lotteri. Højere kvalitets modeller er mere konsekvente, men det er stadig muligt at komme galt af sted.

Du skal altid sørge for at klaveret ikke har haft et hårdt liv og, at sælger har passet det. Hvis det evt. er blevet renoveret er det vigtigt at der er gjort et ordentligt stykke arbejde.

Desuden er det vigtigt, at instrumentet er blevet brugt og ikke bare har stået stille i mange år.
Se efter skrammer, løse dele, toner der lyder mærkeligt, løse ben, irret og manglende strenge, skæve løse tangenter og ødelagt tangentbelægning.


Besigtigelse

Skal jeg tage min klaverlærer med mig, når jeg ser på pianoer ?

Det er altid en god idé, at have en person med der kan spille lidt klaver og som har lidt erfaring med pianoer.

En klaverlærer kan give en nyttig second opinion og du får samtidig mulighed for, at stille dig tilbage og lytte mens læreren spiller. Bare være indstillet på at klaverlærere normalt har meget begrænsede viden om klaverets kondition og tekniske tilstand.
Derfor er det altid en god idé at overveje at bestille en Pianotekniker til at se på det også. Bestil pianotekniker her.

Desværre oplever vi at folk har handlet klaverer eller flygler uden at vide hvad de skal kigge efter og ender med at have en masse besvær og ærgelser over dette efterfølgende.


Branding

Er Tysk branding en ny trend blandt billige klaver fabrikanter ?

Der er en tendens blandt nogle fabrikanter der hævder, at deres klaverer er designet af en tysk ingeniør eller, at det blev bygget “i samarbejde” med tyske klaverteknikere.

Virkeligheden er: Et stigende antal virksomheder – især koreansk og kinesisk – lejer “Tyske” designere eller ingeniører med Tysk klingende navne til at “redesigne” deres pianoer.

Selv om de kan foretage forbedringer, vil instrumenterne stadig bevare mange, hvis ikke de fleste af de oprindelige begrænsningerne fra den oprindelige konstruktion og version.


Pris vs Kvalitet

Hvad gør det godt ?

Kort sagt, gode pianoer er konstrueret af bedre råvarer, som er forberedt til mere krævende tolerancer. Samtidig udsættes materialerne for strengere kvalitetskrav end materialer i mindre dyrere pianoer.

Derfor sker det også ofte at, de materialer (såsom træ, filt eller læder) det ikke er i overensstemmelse med disse standarder afvises eller kasseres i produktionen. I både design og udførelse, bruges der meget mere tid og opmærksomhed på detaljer.

Der er ca. 18 tons træk / tryk på de forskellige strukturelle elementer i et klaver og hvis denne struktur ikke er lavet af den mest robuste kvalitet, begynder tingene at bevæge sig, knække, sprække og instrumentet kan ikke holde stemning. Derfor bør dit fokus, som kunde, placeres på byggekvalitet, før alle andre faktorer.


Nyt eller Ældre

Pianoer, der er blevet istandsat eller genopbygget af en kompetent Pianotekniker og som er i fremragende stand. Er de bedre end nye?

Hvis du finder et korrekt renoveret instrument fra 50’errne – ​​90’erne, kan det måske være en bedre løsning for dig, end en helt nyt billigt flygel / klaver af knap så god kvalitet.
Det er godt at have med i tankerne, at helt nye billige flygler / klaverer kan være ganske volatile og ikke altid af samme gode grundkvalitet som de “gamle”, som er bygget i en helt anden tidsånd.

Ved et billigt klaver, hvor der er sparet på materialerne og hvor det ikke er gennemtestet nok fra fabrikken af, ser man ofte at det går katastrofalt ud af stemning når det er landet i folks hjem og desuden har brug for flere afhjælpende justeringer, før det begynder at fungere nogenlunde. Desværre ser man også med tiden at de udvikler sig i den forkerte retning.

Igen, så får man hvad man betaler for. I de nye lidt dyrere instrumenter som er bygget under strenge kvalitetskrav, er der bedre klang, stabilitet og holdbarhed.

Generelt skal helt nye instrumenter bruge en del år på at akklimatisere og sætte sig, selvfølgelig afhængig af kvalitet og ikke mindst spilles til.


Oprindelse

Hvor bliver de lavet?

Tingene plejede at være simple.

Steinways blev lavet i Tyskland, Kemble blev lavet i England og Yamaha blev lavet i Japan, men nu har vi Steinway pianoer der bliver lavet i Japan og Kina (deres Boston og Essex-linjer) og Kemble har flyttet al produktion til Indonesien og Yamaha har fabrikker i flere lande, herunder Japan, Kina og Indonesien.

Så navnet på klaverets forside angiver ikke længere fremstillingsstedet. Yamahas top af pianoer så som U serien og C1, C3, C7 osv. (nu omdøbt C1X, C2X, C3X) er stadig lavet i Japan men B og P serierne er lavet i andre lande herunder Indonesien.

Har du
behov for
service?


PianoService.DK sætter en stor ære i, at servicere på et professionelt og personligt plan.
Derfor er det essentielt for os, at du som kunde altid føler dig i trygge hænder.